Az érzelmeink kincsek

Az érzelmeink kincsek. Olyanok, mint kis hangoló kulcsok: nagyon magasba és nagyon mélyre is repíthetnek. A pozitív érzelmeink olyan rezgésszintekre visznek minket, ahol gyógyulni tudunk, ellazulni, fejlődni. A boldog, nyugodt, vagy elégedett ember kedves, törődő és figyelmes, aki képes embertársainak is adni, segíteni. Jól bánik az állatokkal, és óvja a bolygóját. A negatív érzelmeink pedig alacsony rezgésszinten tartanak bennünket, rögzítik, konzerválják traumáinkat. A félelem, bűntudat, szégyen, frusztráció, gőg, kapzsiság és társaik rombolnak bennünket és a környezetünket egyaránt. 

Az érzelmek az emberi faj specifikumát adó tulajdonságok, hiszen megkülönböztetnek minket az állatoktól, mivel az érzelmek nem azonosak az ösztönökkel. Az állatvilágból nem csak érzelmeink által emelkedtünk ki, hanem a tudatunk által is. Felfogóképességünk és szabad akaratunk képessé tesznek bennünket, embereket arra, hogy a negatív érzelmi szintről felemeljük és áthangoljuk magunkat a magasabb, pozitív érzelmi szintekre. Hatalmunkban áll megtenni ezt. Egyben pedig felelősségünk, feladatunk is.

Az érzelmeink kincsek. A negatívak is, mert általuk megtapasztalhatjuk mélységeinket, megtanulhatjuk korlátainkat, és motivációt adnak arra, hogy fejlődjünk, változzunk. Soha ne hidd el hát, hogy a megoldás az érzelmeidről való lemondás, érzelmeid elzárása, blokkolása, letagadása, vagy elfedése! Éppen ellenkezőleg: egyedül az érzelmeid emelhetnek fel, adhatják vissza hatalmadat önmagad felett és gyógyíthatnak meg. Ne félj az érzelmeidtől, mert akkor a saját emberségedtől félsz! Az érzelmeink tesznek bennünket azzá, amik vagyunk. Használd ezt a csodát, ami benned van és hangold át magad egy magasabb rezgésszintre! Ez az érzelmi blokkoldás lényege és értelme. Ebben az érzelmi áthangolásban segít az Énerőmű neked.